Elematika – digitalno podržana nastava matematike - Pula

petak, 10. studenog 2017.
10:53

Poštovani nastavnici matematike!


 

Pozivamo vas na stručnu radionicu pod nazivom

Elematika – digitalno podržana nastava matematike“

koja će se održati u sklopu 10. stručno-metodičkog skupa – Metodika nastave matematike u osnovnoj i srednjoj školi.

Tema skupa: Modeliranje i matematika

U petak, 10. studenog 2017. od 12:30 do 13:00 prof. dr. sc. Neven Elezović s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu održat će predavanje Matematičko modeliranje, digitalni udžbenici i digitalno podržana nastava matematike.

Sažetak:

Osposobljenost za matematičko modeliranje sve je važniji zahtjev u matematičkoj edukaciji. Sve veća potreba za primjenom matematike u različitim područjima zahtjeva sve veću osposobljenost za matematičkim opisom različitih životnih situacija. Tome naravno doprinosi razvoj tehnologije koji uvelike pojednostavnjuje obradu podataka i vizualizaciju rezultata.

Ono što je prije bio uvjet za inženjere, danas postaje neophodni alat u različitim strukama, ne samo u prirodoslovlju ili tehnici. Samim time, potreba za usvajanjem osnova matematičkog modeliranja spušta se sve ranije u obrazovni ciklus. U novom kurikulu i novim udžbenicima tome će se posvetiti posebna pozornost.

U ovom predavanju osvrnut ću se na interakciju matematičkog modeliranja, digitalnih udžbenika i digitalno podržane nastave matematike. Naglasak će biti na praktičnim rješenjima za koje vjerujem da će unaprijediti postupak učenja i postupak podučavanja u skoroj budućnosti nastave matematike u Hrvatskoj.

U petak, 10. studenog 2017. od 15:30 do 17:00 održat će se radionica pod nazivom „Što sve može Elmenatika“ na kojoj će se sudionici i praktično upoznati s nastavničkim portalom Elematika i uz stručnu pomoć naučiti upotrebljavati sve njegove mogućnosti. Radionica će se održati u Dvorana „Bianchera“, a sudionici se trebaju koristiti svojim osobnim prijenosnim računalima ili tabletima.

U Zagrebu, 6. studenog 2017.

za ELEMENT d.o.o.